Manchego s chráneným označením pôvodu (D.O.P.) od Hualdo, zreté 10 mesiacov. Typický „cincho“ vzor na kôre vzniká tvarovaním vo forme, počas zrenia sa syr pravidelne otáča a kefuje.
Pasta je pevná, slonovinová, s drobnými očkami. Oproti 7 mesiacom je chuť výraznejšia, zrelšia a intenzívnejšia, stále však maslová, elegantná a príjemne “orechová”.
Podrobný popis
Ak chceš Manchego, ktorý už má poriadny charakter, toto je ono. Hualdo vyrába syry priamo na farme Finca Hualdo z mlieka vlastného stáda, takže vieš presne, odkiaľ to ide a prečo to chutí tak konzistentne. Zrenie 10 mesiacov posunie syr do plnšej arómy a hlbšej chuti, no stále ostáva krásne vyvážený, nie je to “prekričané”, je to dospelé.
Kôra má typický vzor „cincho“ a dozrieva s pravidelným otáčaním a kefovaním. Vnútri je slonovinová pasta s malými očkami, textúra je pevná a krájateľná, ideálna aj na tenšie plátky. V chuti cítiš viac zrelosti, orechovosti, jemne pikantnejší koniec a príjemnú dlhotrvajúcu dochuť. Toto je syr, ktorý sa nestratí ani vedľa kvalitnej šunky, ani vedľa vína.
Podávaj temperovaný, na tapas dosku alebo ako “hlavný bod programu” k večernému vínu. Skvele sadne k orechom, medu, sušeným figám, hroznu alebo k olivám. Keď chceš hosťom ukázať, že toto nie je bežný syr z regálu, práve ten 10-mesačný to vie povedať za teba.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Španielske Syry HUALDO |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.225 kg |
| Krajina pôvodu: | Španielsko |
| Región: | Castilla-La Mancha |
| Výrobca: | Quesos de Hualdo |
| Mlieko: | Ovčie, surové |
| Označenie: | Manchego D.O.P./CHOP |
| Zrenie: | 10 mesiacov |
| Typ syra: | Tvrdý, prírodná kôra |
| Alergén: | Mlieko |
| Skladovanie: | 6–8 °C, po otvorení zabaliť, podávať temperované |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.


